Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Σύμφωνο συνεργασίας τη Εκκλησίας της Ελλάδας και της Εκκλησίας της Μόσχας στον προσκυνηματικό τουρισμό. Επόμενο βήμα, η συνεργασία με το Βατικανό

Σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού υπέγραψαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Εκκλησίας της Μόσχας. Η ελληνική πλευρά, μάλιστα, φέρεται έτοιμη να συνεργαστεί και με το «Opera Romana Pelegrinaggi», επίσημο Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Βατικανού.

Το σχετικό έγγραφο υπογράφηκε, χθες, από τον μητροπολίτη Κερκύρας, Νεκτάριο, ο οποίος μετέβη στη Μόσχα μαζί με τους μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαο και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ενώ από πλευράς της Εκκλησίας της Μόσχας υπέγραψε ο επίσκοπος Ποντόλσκ Τύχων, υπεύθυνος του Προσκυνηματικού Κέντρου Περιηγήσεων.

Φορείς υλοποίησης του θα είναι, για μεν την Εκκλησία της Ελλάδος, το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, για δε την Εκκλησία της Ρωσίας, το Προσκυνηματικό Κέντρο του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέλη της Επιτροπής πρόκειται να μεταβούν, μετά από σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, από 29 έως και 31 Οκτωβρίου, στη Ρώμη, όπου θα συνεργαστούν με το «Opera Romana Pelegrinaggi», επίσημο Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Βατικανού, εν όψει της αφίξεως, κατά τους προσεχείς μήνες, στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Κυκλοφόρησε, τέλος, ερωτηματολόγιο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, προς τα μέλη του, με στόχο την καταγραφή των μέχρι σήμερα συνθηκών, προβλημάτων κλπ. που αφορούν τον προσκυνηματικό τουρισμό στην Ελλάδα.

Μ. Παπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου