Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Uskoro besplatno usavršavanje srpskih lekara na prestižnim medicinskim institutima u inostranstvu


Lekari širom Srbije uskoro će biti u prilici da svoja znanja besplatno usavršavaju na prestižnim medicinskim ustanovama u inostranstvu zahvaljujući Srpsko-kanadskom medicinskom odboru koji je osnovan pod pokroviteljstvom princeze Katarine Karađorđević i uz podršku Lifeline Kanada humanitarne organizacije. Osnovni cilj projekta je povezivanje medicinskih eksperata ove dve zemlje.
lekari3
Na inicijalnom sastanku koji je vodio dr Tomislav Stantić, istaknuti medicinski eksperti koji žive i rade u Kanadi složili su se da učestvuju u ovom veoma važnom projektu uspostavljanja i ojačavanja saradnje i kontakata među lekarima.
"Veliko mi je zadovoljstvo da vidim brojne eksperte koji su se pridružili akciji sa ciljem stvaranja boljih uslova za rad doktora u Srbiji. Dugogodišnji humanitarni rad uverio me je da su doktori i medicinski radnici pravi heroji i zaslužuju svu pomoć koju možemo da im pružimo. Nadam se da će Srpsko-kanadski odbor vredno raditi da obezbedi bolje uslove, obuku i znanje kolegama u Srbiji"naglasila je princeza Katarina prilikom obraćanja prisutnima.
Sastanku su prisustvovali: dr Petar Erdeljan, dr Petra Vlaović, dr Mirjana Bešir, dr Svetlana Milenković, dr Miloš Popović, dr. Džeri M. Maniate, dr Ivan Pašić i Nataša Veljović, predstavnik administracije i finansija u zdravstvenoj industriji.
N.K.V. princeza Katarina osnovaće medicinske odbore u Americi (u Njujorku i Čikagu) kao i Evropi (u Londonu i Atini ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...