Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Vojvodina poslala 18 tona robe pomoći na Kosovo


Vlada Vojvodine uputila je danas novi kontingent pomoći od 18 tona prehrambeno-sanitarne robe narodnim kuhinjama na Kosovu, južno od Ibra.
 Pomoć dovoljna narodnim kuhinjama sa Kosova da do kraja godine obezbede jedini topliobrok za šest ovakvih ustanova, gde se hrani do 2.000 ljudi
 
"Vojvođani su uvek pokazivali solidarnost sa onima kojima je najteže i mi u poslednjim godinama vrlo intenzivno sarađujemo sa Eparhijom raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom", rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić prilikom otpremanja robe.

On je naveo da će Vlada Vojvodine preko Direkcije za robne rezerve i dalje upućivati pomoć ljudima na Kosovu koji imaju egzistencijalnih problema i koji nemaju kome da se obrate, a neophodan im je ovakav vid pomoći da bi preživeli.

"Među ugroženima je starija populacija, ali isto tako reč je i o bolesnima, kao i o najmlađoj populaciji, među kojima je i 100 đaka pešaka. Ovaj vid pomoći značajan je kako bi se ovom stanovništvu omogućio normalan život i mogućnost ostanka i opstanka", kazao je Pajtić.

Koordinator Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske Đorđe Jovanović rekao je da će ta količina hrane biti dovoljna narodnim kuhinjama sa Kosova da do kraja godine obezbede jedini topli obrok za šest ovakvih ustanova, gde se hrani do 2.000 ljudi.

"S obzirom na to da nema pomoći od strane lokalne samouprave, a pomoć države je jednokratna, narodne kuhinje na Kosovu opstaju zahvaljujući dobroj volji pojedinaca", rekao je Jovanović.

Direktor vojvođanske Direkcije za robne rezerve Toma Jošanov precizirao je da je ukupna vrednost robe koja je danas upućena 1,8 miliona dinara.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου