Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Βίζα πενταετούς διάρκειας για υπηκόους τρίτων χωρών που θα επενδύσουν στη χώρα μας

Δελτίο Τύπου Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου - 29.11.2012

Αθήνα, 28.11.2012. Το Ελληνο-Ρωσικό Επιμελητήριο χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με έκδοση θεωρήσεων πενταετούς διάρκειας, που θα μπορούν να λαμβάνουν οι υπήκοοι τρίτων χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, οι οποίοι θα επενδύσουν στην Ελλάδα σε ακίνητο αξίας 300.000 ευρώ και άνω.

Η εξέλιξη αυτή και το συγκεκριμένο κίνητρο είναι πολύ επίκαιρο αφού ανταποκρίνεται στις επανειλημμένες τοποθετήσεις και προσπάθειες του Επιμελητηρίου και ειδικότερα στα πλαίσια του πρόσφατου 2ου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων στην Αθήνα και στην Κρήτη στις 23-24 Οκτωβρίου 2012, όπου σε συνεργασία με τους άλλους ελληνικούς φορείς ετέθει και πάλι το ζήτημα, προκειμένου να υπάρχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα στον τομέα επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση έχει ως εξής: Βίζα πενταετούς διάρκειας θα μπορούν να λαμβάνουν οι υπήκοοι τρίτων χωρών που θα επενδύσουν στη χώρα μας σε ακίνητο αξίας 300.000 ευρώ και άνω, ενώ για όσους ασχοληθούν επιχειρηματικά και πραγματοποιήσουν επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ θα μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής για δέκα στελέχη τους, προκειμένου να εργαστούν στη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες και αφορά στη διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων στη χώρα.
Η "εύκολη βίζα" όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορά σε υπηκόους τρίτων χωρών και τα μέλη της οικογένειάς τους που αποκτούν κατοικία στην Ελλάδα αξίας άνω των 300.000 ευρώ και η αγορά αφορά σε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη.
Η πενταετής διάρκεια της βίζας δεν θα συνυπολογίζεται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας και δεν θα επιτρέπει την άσκηση οποιασδήποτε εργασίας στην Ελλάδα. Επίσης η βίζα θα μπορεί να ανανεώνεται για όσο χρόνο διατηρείται η ιδιοκτησία.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το κίνητρο αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων ιδιαίτερα από ρωσικά κεφάλαια.
Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο της προσέλκυσης επενδύσεων, σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομικών, για όσους θέλουν να ξοδέψουν το εισόδημά τους στη χώρα μας να απολαμβάνουν φορολογικά κίνητρα, όπως ισχύει και σε διάταξη του βρετανικού δικαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες