Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΟΣΧΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Όλγα Σαμοφάλοβα, περιοδικό "Vzgliad"
Οι επισκέπτες στη Μόσχα θα μπορούν να κινηθούν στην πόλη με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλη την ημέρα, με ένα μόνο ενιαίο εισιτήριο, έναντι πέντε ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα πολλά μέτρα για τη διευκόλυνση των τουριστών.
Η Μόσχα θέλει να διευκολύνει τους τουρίστες
H εισαγωγή του ενιαίου εισιτηρίου για τουρίστες δεν αποτελεί παράγοντα προσέλκυσης των τουριστών στην πόλη, θα βελτιώσει όμως την εικόνα της Μόσχας, ως πόλης που προσφέρει ευκολίες στον τουρίστα. Πηγή: Kommersant
Στη Μόσχα το2013 θα κυκλοφορήσει το ενιαίο τουριστικό εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς(ΜΜΜ). Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεταφορών και Ανάπτυξης των Οδικών και Συγκοινωνιακών Υποδομών της πρωτεύουσας, Μαξίμ Λιξούτοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti. Επόμενο βήμα, ελπίζει ο τουριστικός επιχειρηματικός κλάδος, θα είναι η θέσπιση ενός ενιαίου εισιτηρίου για τα μουσεία.

Ο κ.Λιξούτοφ διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα εισιτήριο διάρκειας μίας ημέρας που θα δίνει το δικαίωμα απεριόριστης χρήσης όλων των μέσων μεταφοράς της πόλης. Η αξία του θα είναι 5 ευρώ και θα πωλείται από τον Απρίλιο του προσεχούς έτους. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας, Ιρίνα Τιούρινα, «η εισαγωγή του ενιαίου εισιτηρίου για τουρίστες δεν αποτελεί παράγοντα προσέλκυσης των τουριστών στην πόλη, θα βελτιώσει όμως την εικόνα της Μόσχας, ως πόλης που προσφέρει ευκολίες στον τουρίστα».

Ψάχνουν εισιτήρια

Η κ.Τιούρινα αναφέρει ότι «συχνά στο μετρό συναντά κανείς ουρές για την αφορά εισιτηρίου,ενώ πολλοί ψάχνουν που να αγοράσουν εισιτήριο για το τρόλεϊ ή το λεωφορείο,αγνοώντας ότι αυτό μπορούν να το εξασφαλίσουν από τον οδηγό. Επομένως, το ενιαίο εισιτήριο είναι απαραίτητο, αλλά η αποτελεσματικότητά του θα εξαρτηθεί από το πόσο αποτελεσματικά, αντίστοιχα, θα γίνεται η ενημέρωση για τη δυνατότητα αγοράς του».

Η Ελένα Σολντάτκινα, επικεφαλής του τμήματος εσωτερικού τουρισμού, του ξενοδοχειακού και τουριστικού ομίλου Intourist, προσθέτει στα παραπάνω ότι «η Μόσχα αντιμετωπίζει κυκλοφοριακό πρόβλημα, γι’ αυτό, στην κατάρτιση των προγραμμάτων ξενάγησης δίνεται περισσότερη έμφαση στις δημόσιες συγκοινωνίες και κυρίως στο Μετρό».

Λογική επίσης θα ήταν και η έκδοση στη Μόσχα ενός ενιαίου εισιτηρίου για την επίσκεψη με έκπτωση σε ορισμένα μουσεία, υποστηρίζουν οι ειδικοί στο χώρο του τουρισμού. Η κ.Τιούρινα επισημαίνει ότι σε πολλές χώρες ισχύει η «κάρτα επισκέπτη», η οποία προβλέπει έκπτωση και στις συγκοινωνίες, και στα μουσεία, αλλά και στις αγορές σε μαγαζιά αναμνηστικών. Ανάλογη κάρτα, προσθέτει, υπάρχει ήδη και στην Αγία Πετρούπολη.

Επιτέλους, Λατινικά γράμματα

Τα τελευταία δύο χρόνια η Μόσχα καταβάλλει πολλές προσπάθειες ώστε να γίνει ελκυστικότερη για τους τουρίστες. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει η Τιούρινα, εμφανίστηκαν στην πρωτεύουσα επιγραφές που περιλαμβάνουν τις πληροφορίες και με Λατινικά στοιχεία,ενώ τέθηκαν στην κυκλοφορία και διπλά κόκκινα λεωφορεία. Τεράστια δουλειά έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να εξασφαλιστούν άνετα και ασφαλή σημεία για την άφιξη και την αναμονή των τουριστών.

Την εβδομάδα αυτή μάλιστα, άρχισε να εκπέμπει στην πρωτεύουσα και ο αγγλόφωνος ραδιοσταθμόςMoscow FM, ο οποίος θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα απευθύνεται τόσο στους ξένους που εργάζονται στη Μόσχα, όσο και στους τουρίστες από το εξωτερικό. Ο σταθμός φιλοδοξεί να καταστεί τουριστικός οδηγός στα πιο ενδιαφέροντα μέρη της μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού, τους πρώτους εννέα μήνες του 2012,τη Ρωσία επισκέφθηκαν 21,2 εκατ. ξένοι, δηλαδή 13% περισσότεροι από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τη Μόσχα επισκέφθηκαν το πρώτο εξάμηνο 2,5 ξένοι τουρίστες, που σημαίνει 18,5% περισσότεροι από πέρυσι, σύμφωνα με την Επιτροπή Τουρισμού της πρωτεύουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες