Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Руси поручују: Браћо Срби, нећемо дозволити Западу и САД да вас и даље газе!


БЕОГРАД-После ослобађајуће Хашке пресуде хрватским генералима Готовини и Маркачу и најновије одлуке Схевенингена да на слободу пусти и Рамуша Харадинаја, јавност у Србији је у потпуности огорчена на неправду из Хага. Након још једног шамара са Запада, помоћ Србији и српском народу су свега неколико сати после пуштања Харадинаја на слободу понудиле путем друштвених мрежа бројне патриотске снаге из Руске федерације.
Фејсбук, Твитер, Тумбир, Линкдин, само су неке од бројних друштвених мрежа које су почеле да окупљају националне снаге у Русији које јавно позивају на помоћ Србији и исправљању хашке неправде. Осим вербалне подршке, многи Руси нуде нашој земљи и помоћ у лобирању, организовањем трибина широм Европе и света на тему истине о Србима као и иницијативом за уједињењем Русије и Србије.
-Православна српска браћо, никада вас нећемо оставити саме светским сотонама и допустити да Хаг, Брисел и Вашингтон газе храбри српски народ који је током целог прошлог века и у два светска рата бранио и одбранио Европу и свет од фашизма и пропасти. И на универзитету где предајем али и у свакој другој прилици преносићу свима праву истину о српским патњама и страдањима на Косову и протекле две деценије, каже на свом Твитер профилу Јевгениј Камилак, професор матемаричког факултета у Москви.
Председник покрета „Јака Русија“ Михаил Јегоревић у својој Фејсбук групи позива све младе широм Русије да свако на свој начин помогну Србији и Србима.
-Куцнуо је одсудни тренутак јер Запад покушава да уништи православље на Балкану а Срби су последња брана том науму Европе и Америке. Зато и ослобађају убице Срба и Хашког суда не би ли им на тај начин дали још једну шансу да доврше свој крвави посао и истребе Србе. Помозимо деци на Косову, бебама и старима, пошаљимо одећу, храну, новчане прилоге… Ако буде требало и оружјем ћемо бранити Србе од зла, каже на крају овај млади Рус.
Његов колега из групе Аљоша, предлаже петицију широм Русије у циљу стварања уније између Русије и Србије и дса се потом та петиција да Думи на гласање.
-Руси и Срби су вековима братски народи и веже нас скоро све, почев од историје, културе па и језика који је лако разумљив. Срби су данас сами и остављени себи да се бране и боре од готово целог света и Русија је дужна да им помогне а најбоља ће помоћ бити примање Србије у унију са Руском федерацијом. Организујмо референдум и питајмо руски народ желел ли да помогну својој православној браћи а ја немам никакве сумње у позитиван одговор, каже Аљоша из града Горког.
Подсетимо, у јавности су се недавно појавила занимљива размишљања о могућности да Србија, сачувавши основне елементе своје државности, постане до лета 2013. године чланица Руске федерације. Оваква иницијатива иначе није нова а „ни од јуче“ јер је још деведесетих година прошлог века скупштина СР Југославије упутила званичан захтев за пријем у тадашњу Заједницу независних држава (ЗНД). Тај захтев до дана данашњег није повучен, а из ЗНД-а, односно касније Руске федерације никада није стигао одбијајући одговор.

(Правда)

Сродни чланци

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες