Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Blokiran račun leskovačke direkcije za izgradnju

Račun JP Direkcije za urbanizam i izgradnju grada Leskovca blokiran je zbog 18 miliona dinara koje potražuju poverioci, izjavio je večeras Tanjugu, novoimenovani direktor te direkcije Slaviša Zlatanović.

On je objasnio da to javno preduzeće po raznim osnovama već duguje oko 300 miliona i očekuje da dug do kraja godine bude još veći.


- Dve nedelje sam na funkciji direktora i zapanjen sam kolika su dugovanja, a ne znam ni koliko se još tačno duguje, jer svakodnevno pristižu razna potraživanja. Pored toga, mislim da će dug do kraja godine biti uvećan za još 70 miliona dinara. Moraćemo hitno da organizujemo sastanak kome će prisustvovati vodeći ljudi grada kako bi pronašli izlaz iz ove situacije - rekao je Zlatanović.





Račun direkcije su blokirala preduzeća koja su u letnjem i zimskom periodu održavala puteve na teritoriji Leskovca.


Zlatanović kaže da, kada je nova koalicija (SNS, URS, SPS , PUPS, JS, NS i SDPS) početkom meseca preuzela da vodi grad, znala je da je ne čeka ništa dobro, ali da ni sanjao nije da je nekada najbolje javno preduzeće Direkcija za urbanizam i izgradnju u takvom stanju.


- Ja nisam policajac i ne mogu da ispitujem, ali ću zato svu dokumentaciju o sklapanju poslova u poslednjih nekoliko godina, ponuditi onima koji su nadležni za taj posao. Nije mi logično, kako su enormno trošene pare i kako su sklapani neki ugovori - komentariše Zlatanović.


U leskovačkoj Direkciji za urbanizam i izgradnju zaposleno je 130 službenika i pomoćnog osoblja

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου