Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Da li radite posao o kojem ste maštali?

Da li radite posao o kojem ste maštali? Da li vas sam posao koji radite čini srećnim ili vas svrha posla čini srećnim? Odgovore na ova pitanja najlakše nalazite ako se sećate o čemu ste maštali u detinjstvu.
posao-prozori
Istraživanje na više od 8000 ispitanika na globalnom nivou pokazalo je da 30,3 odsto ljudi radi na poslovima iz svojih snova dok 34,1 odsto se nada da će im se dečije poslovne želje ostvariti.
Istraživanjem se došlo do odgovora o kojoj to profesiji deca najviše maštaju. Tako je najviše muškaraca u dečačkom dobu sanjalo da bude:
1. Pilot
2. Inženjer
3. Naučnik
4. Profesionalni sportista - olimpijski pobednik
5. Nastavnik
Devojčice bi volele da budu:
1. Učiteljica
2. Pisac
3. Lekar/medicinska sestra
4. veterinar
5. Pevačica
Na pitanje: šta neku profesiju čini "poslom iz snova", više od 70 odsto ispitanika je odgovorilo da je to "zadovoljstvo koje posao pričinjava dok se obavlja".
Na drugom mestu, 8 odsto, je odgovorilo da pomaganje drugim osobama daje osećaj sreće, dok je 7 odsto ispitanika visoke plaće čine srećnim na radnom mestu.
Istraživanje je takođe pokazalo da je 43.5 odsto u vremenu odrastanja postalo zainteresovano za drugu karijeru, 17 odsto nije imalo materijalne mogućnosti da ostvari dečije snove a 12,8 odsto je izabralo bolje plaćeni posao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου