Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Evrozona ponovo bez dogovora o Grčkoj

Ministri finansija evrozone sastaće se ponovo u ponedeljak pošto su noćas prekinuli sastanak na kome je trebalo da postignu dogovor o novoj tranši pomoći Grčkoj

Ministri finansija evrozone nisu uspeli da postignu dogovor o novoj rati pomoći Grčkoj na maratonskom sastanku koji je prekinut noćas, ali su najavili da će se ponovno okupiti u ponedeljak.
"Evrogrupa je prekinula sastanak kako bi omogućila daljnji tehnički rad na nekim elementima paketa pomoći", naveo je u saopštenju predsednik evrogrupe Žan-Klod Junker i dodao da će se "ponovno sastati u poneđeljak, 26. novembra", prenele su agencije.
Grčki ministar finansija Janis Sturnaras rekao je uoči sastanka ministara evrozone da na njihovoj strani "više nema nerešenih pitanja" i da je Grčka u potpunosti spremna".
Evrogrupa je u saopštenju posle sastanka pohvalila Grčku da je ispunila svoj deo obveza.
Grčki parlament je početkom ovog meseca usvojio budžet za 2013. godinu i novu rundu mera štednje vrednih 18,5 milijardi evra, koje obuhvataju smanjenje javne potrošnje i druge reforme.
Atina je takođe pristala na mehanizam fiskalne kontrole koji su od nje tražili kreditori, Evropska unija i Međunarodni monetarni fond (MMF), sa ciljem kontrole prekomerne potrošnje.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες