Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Grk uhapšen zbog krađe devet miliona fajlova

Tanjug | 21. 11. 2012. - 00:56h | Komentara: 1

Jedan Grk je uhapšen zbog sumnje da je ukrao devet miliona fajlova sa ličnim podacima, što se smatra najvećom krađom privatnih podataka u istoriji Grčke.

Policija je saopštila da su kod 35-godišnjeg muškarca, čije ime nije objavljeno, pronađeni fajlovi sa podacima iz ličnih karata, poreskim brojevima, registarskim tablicama i kućnim adresama.


Fajlovi su sadržali duplikate, što znači da bi stvarni broj pojedinaca oštećenih krađom mogao biti manji. Grčka ima oko 10 miliona stanovnika.



Policija istražuje kako je uhapšeni muškarac došao u posed fajlova i da li je nameravao da proda spisak, izjavio je portparol policije Hristos Manuras, preneo je AP.


Istraga je počela juče kada je jedna osoba zaposlena u agenciji za zaštitu podataka obavestila policiju da neko poseduje veliki broj digitalnih fajlova sa ličnim podacima, rekao je šef policije za finansijska i elektronska krivična dela Dimitris Jorgacis.


On je dodao da je policija ušla u trag uhapšenom putem Interneta i kompjuterske opreme koja je zaplenjena prilikom pretresa njegove kuće

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...