Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Kupiš dva proizvoda, treći dobiješ gratis

Kupiš dva proizvoda, treći dobiješ gratisSve je više apoteka u Beogradu koje, da bi privukle mušterije, poput supermarketa, nude popuste i akcije na lekove i kozmetičke proizvode koje imaju u ponudi. U zavisnosti od apoteke i dana u nedelji, građani jedan isti lek mogu da kupe od pet do 20 odsto jeftinije. Pojedinim apotekarima to je bio dobar marketinški potez, dok se nekima to i nije značajno odrazilo na promet.
- Od pre četiri godine dajemo popuste za artikle. Nekada je to bilo pet odsto za lekove, a 10 za sve ostalo, a od pre godinu i po dana svake nedelje od 9.30 do 14 sati dajemo popust od 10 odsto na sve proizvode. Ali, posećenost je ostala ista, čak poslednjih godinu dana posao ide loše, samo koliko da se opstane. Nedeljom, recimo na lekove nemamo zaradu dva odsto. Ima u okolini još nekoliko apoteka, pa možda i to utiče na promet, priča za Danas Sonja Rašić, farmaceutkinja apoteke „Achilea“ na Vračaru.
U apoteci „Viva Ka“, koja se nalazi u Njegoševoj ulici, subotom daju popust od 10 odsto na sve vrste lekova i, kako kažu, to im je povećalo promet. A kako su nam rekli farmaceuti, u toj apoteci najviše se ipak prodaju oni proizvodi koji se reklamiraju. Na vidnom mestu na ulaznim vratima stoji obaveštenje da izdaju lekove na recept za vojne osiguranike, kao i to da nude besplatan pregled kože glave svojim mušterijama.
Da bi se u moru apoteka dodvorili potrošačima, neke od njih nude besplatne savete za zdravu ishranu, dermatološke preglede, ali i brojne akcije. Pa tako ukoliko kupite, recimo, dve boce sibirske aronije, treću možete da dobijete gratis, ili uz neki kupljeni kozmetički proizvod da dobijete poklon. Po znatno nižim cenama pojedine privatne apoteke u gradu prodaju proizvode čiji je rok upotrebe pri isteku.
Ima apoteka koje popuste daju samo određenim korisnicima, pa tako penzioneri uz penzioni ček i ličnu kartu na 12 rata, bez učešća i kamate mogu da kupe aparate za merenje pritiska, šećera u krvi, inhalatore i slično. Do kraja novembra u apotekama Viva u Obrenovcu, Lazarevcu, Bariču, Ubu građani mogu da kupe „Grubinovu“ obuću po cenama nižim za 20 odsto. Povremeno popuste daju i državne apoteke. Povodom Svetskog dana dijabetesa, Apoteka Beograd se uključila u akciju sa poklon popustima od pet i 10 odsto za preparate za negu suve kože i za negu stopala iz programa medicinske kozmetike Sebamed i SVR. Niže cene ovih proizvoda važe do kraja novembra. Takođe, za kupovinu preparata Apoteke Beograd u iznosu većem od 1.000 dinara važi odloženo plaćanje od 30 dana“, kako stoji u obaveštenju, na pultu apoteke u Ulici Maksima Gorkog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου