Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Од 1. фебруара 10 одсто скупљи гас за домаћинства


БЕОГРАД – Влада Србије одлучила је данас да се од 15. јануара идуће године за 10 одсто повећају цене гаса за индустријске потрошаче, а за дистрибутере и домаћинства повећају од 1. фебруара у истом проценту.
Како је наведено у саопштењу после седнице владе, донето је и Решење о одређивању снабдевача који ће снабдевати јавне снабдеваче природним гасом и о одређивању резервног снабдевача.
Овим решењем Јавно предузеће (ЈП) ''Србијагас'' одређено је за привременог снабдевача, који ће снабдевати природним гасом јавне снабдеваче, до спровођења јавног тендера.
ЈП „Србијагас” Нови Сад ће снабдевати јавне снабдеваче од 15. јануара 2013. по цени која укључује трошкове коришћења транспортног система за природни гас која износи 36,42 динара по метру кубном за тарифу енергент и 62,70 динара по метру кубном за тарифу капацитет, односно по цени која не укључује трошкове коришћења транспортног система за природни гас и која износи 35,59 динара по метару кубном за тарифу енергент.
ЈП „Србијагас” Нови Сад ће јавне снабдеваче, на њихов захтев, снабдевати под истим условима и по ценама из тачке 2. овог решења до успостављања конкурентног тржишта природним гасом, односно спровођења поступка јавног тендера ради одређивања снабдевача јавних снабдевача природним гасом.
Влада је одредила ЈП „Србијагас” Нови Сад за резервног снабдевача који ће привремено да снабдева крајње купце који немају право на јавно снабдевање до спровођења јавног тендера за одређивање резервног снабдевача, по цени која не може бити нижа од просечне цене по којој оператор транспортног система продаје природни гас за балансирање система, односно по тржишној цени, наведено је у саопштењу Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....