Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Повређена три ватрогасца, изгорели ресторан и стан

1
БЕОГРАД – У вечерашњем пожару изгорео је ресторан „Централ парк“ у Париској улици у Београду, три ватрогасца су лакше повређена, а изгорео је и један стан у суседној згради.
Пожар је локализован, али ће ватрогасци дежурати целу ноћ, рекла је новинарима начелница Управе за ванредне ситуације у Београду Сања Жугић Вуксановић.
Место догађаја посетио је и председник Скупштине града Београда Александар Антић који је захвалио ватрогасцима на брзој и ефикасној акцији.
Спречено је да се ватра више прошири на околне зграде, рекао је Антић и навео да је из 14 станова у згради поред клуба, која је захваћена пожаром, евакуисано 30 станара.
Они ноћас неће остати на улици, јер ће се град постарати да збрине све уколико немају смештај, рекао је Антић, али није могао ништа да каже о узроку пожара.
„На жалост, имамо угоститељски објекат који је изгорео, али имали смо велику опасност да се пожар пренесе на околне стамбене зграде, будући да је прву суседну зграду пожар захватио у којој је један стан потпуно изгорео, као и део поткровља“, рекао је Антић.
Он је навео да је посебно било осетљиво питање једне баке која ту живи, има 84 године и слепа је и нагласио да је она збринута.
Ватра у кухињи ресторана избила је нешто пре 18 сати, али се вентилационим каналима проширила ка стамбеној згради.
Пожар је гасило 38 ватроцасаца.
Медији преносе да су сувласници ресторана Марија Килибарда и Иван Ивановић.
Извор: Танјуг

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες