Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Лука Београд: Суд одбио тужбу малих акционара

БЕОГРАД – Лука Београд је данас саопштила да је правоснажном пресудом Привредног апелационог суда у Београду окончан спор са бившим малим акционарима, јер је њихов тужбени захтев у целини одбијен као неоснован.
main_header_img„Пресудом се изричито наводи да Лука Београд, односно, њени руководиоци нису извршили ниједну противправну радњу, односно, пропустили да изврше радње ‘које би им се могле приписати у кривицу’“, наведено је у саопштењу те компаније.
„Посебно указујемо да је овим Лука Београд постала прво предузеће у групи од 24 ‘спорне приватизације’, која не само да је испитана у предистражним радњама Министарства унутрашњих послова и тужилаштва, већ је добила и судски епилог“, наглашава та компанија.
Привредни апелациони суд, као другостепени суд у овом поступку, потврдио је првостепену пресуду Привредног суда у Београду од 29. октобра 2010. године, у којој се између осталог наводи да „…стварну, реалну вредност акција одређује искључиво тржиште, односно тренутни однос понуде и тражње, а не тужиоци, тужени или Институт економских наука.“
У образложењу пресуде се такође наводи и да „… суд налази да су тужиоци слободном вољом, и без притисака, своје акције продали понуђачу јер су, у време трајања понуде за преузимање, постојале само две опције за тужиоце као акционаре, а то је или да прихвате понуду и продају своје акције или да је не прихвате“.
„Дакле суштина је да других понуда није било, као и да су тужиоци искључиво имали опцију или да продају или да не продају своје акције предметном понуђачу“, наведено је у саопштењу.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....