Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Добровољци, јавите се у Војску

 
Министарство одбране расписало је конкурс за пријаву младића и девојака за добровољно служење војног рока са оружјем у 2013.години.
Могу се пријавити девојке и младићи који у 2013. години навршавају од 19 до 30 година живота, а који су држављани Србије, наводи се у конкурсу објављеном данас на сајту Министарства одбране.
Од заинтересованих се тражи да се против њих не води кривични поступак, односно да није правноснажно осуђиван за кривично дело за које се гони по службеној дужности и да нису осуђивани на казну затвора од најмање шест месеци.
Уз здравствену способност за војну службу од заинтерсованих се тражи и да нису одслужили војни рок са оружјем.
Пријаву за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије кандидати подносе центру Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалишта.
Кандидат који има пребивалиште или боравиште у иностранству пријаву може поднети надлежном дипломатско-конзуларном представништву Србије у иностранству.
Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2013. стално је отворен, а рангирање кандидата ће се вршити периодично, у складу са упутним роковима, наводи се у конкурсу.
Војска Србије је од 1. јануара 2011. године и званично професионална, али је остављена могућност младићима и девојака који то желе да добровољно служе војни рок с оружјем

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...