Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΤΣΙΓΓΑΝΟΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ..ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ''ΟΡΚ''?

12/26/2012 - 07:52
Αρκετά είναι τα κρούσματα κλοπής ακόμα και στους ελαιώνες. Επιτήδειοι αρπάζουν, αυτή την περίοδο της συγκομιδής ελαιοκάρπου, τσουβάλια με ελιές, που είναι έτοιμα για το ελαιοτριβείο.
Ιδιοκτήτες ελαιώνων φοβούνται πλέον να αφήσουν τα σακιά με τις ελιές στα χωράφια τους μετά τη συγκομιδή, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις, να φυλάνε "σκοπιά" για να αποτρέψουν τους επιτήδειους.
Το πρόβλημα εντείνεται και λόγω της έλλειψης αστυνομικής δύναμης που είναι πιο έντονη στην περιφέρεια του νομού, όπως παραδείγματος χάριν στη Δυτική Αχαΐα, αναφέρει το thebest.gr
Οι αγρότες μαζεύουν τις ελιές με την ψυχή στο στόμα, πριν «πέσει» η νύχτα, προκειμένου να προλάβουν να μεταφέρουν τα τσουβάλια στο ελαιοτριβείο.
Ωστόσο κάποιο δεν αρκούνται μόνο στον καρπό, αλλά περιμένουν να βγει το λάδι της χρονιάς και εν συνεχεία «σηκώνουν» από τις αποθήκες δοχεία με λάδι.
Κι όλα αυτά την ώρα που οι οικογένειες της δυτικής Αχαΐας περιμένουν να μαζέψουν το λάδι της χρονιάς για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά και να πουλήσουν μέρος του, ούτως ώστε να βγάλουν λίγα χρήματα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες