Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Опрезна вожња и због магле

БЕОГРАД – У Србији су на аутопутевима и државним путевима првог приоритета коловози влажни, снега нема, али се током вечери и због магле препоручује опрезна вожња.
fog-1024x768Прилази планинским туристичким центрима, Копаонику, Златибору, Гочу и Дивчибарама су проходни, угаженог снега има до пет центиметарам, а обавезна је зимска опрема и пропоручује се опрезна вожња, саопштило је Јавно предузеће „Путеви Србије“.
Возачима се саветује да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.
Због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице, упозорава се у саопштењу.
Ауто-мото савез Србије (АМСС) је упозорио да магла смањује видљивост и успорава саобраћај на подручју Златибора и Копаоника, а да сумаглице има на путевима подручја Палића, Кикинде, Лознице, Ваљева и Краљева.
Током вечери могућа је појава магле и на осталим путевима дужином речних токова и по котлинама, наводи у саопштењу АМСС.
Возачима се саветује крајњи опрез у вожњи, уз држање већег одстојања између возила као и посебна пожња током пролаза кроз стенске усеке и клисуре јер су могући одрони земље и камена.
Забрана саобраћаја за шлепере и камионе са приколицом важи на путним правцима Ваљево-Дебело Брдо, Причевић – Пецка – Љубовија, Пецка-Зајача, Крупањ-Грачаница -Мачков камен, Корените-Крупањ и Текериш-Мојковић-Крупањ.
Та забрана важи и на путним правцима Бољевац- Соко Бања, преко Ртња, Јошаничка Бања – Копаоник, Копаоник-Јарам, Копаоник-Рудница, Краљево-Гоч, Рашка – Кути – Одвраћеница – Нови Пазар – Рајетиће, Бор-Жагубица преко Црног Врха, Владичин Хан – Стразимировци и на свим путевима у планинским пределима Ивањице.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου