Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Контрола друштвених мрежа 24. јануар 2013.Иван Абрамовић / 4D portal

(Фото: vizionarski.wordpress.com)
Због којих ће вас кључних речи на друштвеним мрежама почети пратити надлежне власти?
facebook spy pracenje 300x156 Контрола друштвених мрежаОдсек државне безбедности (Deptartment of Homeland Security) био је присиљен да објави списак кључних речи за праћење на друштвеним мрежама. Ако размишљате да твитујете о облацима, свињетини, вежби или чак о Мексику, размислите поново. На тај начин може привући пажњу америчког Министарства државне безбедности.
У причи која се појавила на интернет страници британског Daily Mail-а, извештено је да је ДХС био присиљен да објави попис кључних речи и фразе коришћене за праћење разних друштвених мрежа. Попис даје увид у оно што ДХС описује као “знакове терористичких или других претњи САД-у”.
Попис је објављен од стране информатичког центра за електронску приватност (Electronic Privacy Information Center) који је поднео захтев под Законом о слободи информисања, пре тужбе за објаву издавања докумената. Документи су били део Одсека 2011 “аналитичара Desktop Binder-а” коришћени од стране радника у њиховом националном оперативном центру који упућује раднике на откривање “медијских извештаја који се негативно одражавају на ДХС и одговорне активности”.
Информације расветљавају како су владини аналитичари упућени у патролирање интернета у потрази за домаће и спољне претње. Чланак Daily Mail-а напоменуо је да је информацијски центар за електронску приватност написао писмо и послао га Државном пододбору за противтероризам и обавештавање, описујући га као “опширним, нејасним и двосмисленим”.
Оно што нису открили је како агенција заправо добија приступ разним претраживачима и друштвеним мрежама за праћење наведених кључних речи. Моје мишљење је да ДХС има “посебан аранжман” с компанијама као што су Google, Facebook, Microsoft, Yahoo и Twitter да добију безбедносни директан АПИ приступ. Ова врста приступа ће омогућити да користите дистрибуиране cloud технологије за праћење дневних протока друштвених медија и претраживања активности у нешто ближе стварном времену.
Волео бих сазнати више о технологијама које су коришћене за остваривање ове врсте друштвеног/веб праћења. Пријаве за праћење трендова и друштвене статике су фасцинантне када се примењују у другим секторима индустрије. С обзиром на опсег мониторинга, сигуран сам да овај чланак сада долази на ДХС радар, па вас молимо да слободно оставите коментар с било каквим увидом у овај случај.
Попис кључних речи:
facebook words Контрола друштвених мрежа
(Фото: vizionarski.wordpress.com)
fb words Контрола друштвених мрежа
(Фото: vizionarski.wordpress.com)
facebook words3 Контрола друштвених мрежа
(Фото: vizionarski.wordpress.com)
fb words 3 Контрола друштвених мрежа
(Фото: vizionarski.wordpress.com)
facebook words2 Контрола друштвених мрежа
(Фото: vizionarski.wordpress.com)
fb words 2 Контрола друштвених мрежа
(Фото: vizionarski.wordpress.com)
(Иван Абрамовић / 4D portal)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...