Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Цена хлеба „сава“ остаје 48,5 динара

БЕОГРАД – Уредба о обавезној производњи и промету хлеба „сава“ остаје на снази, што значи да ће цена овог хлеба и даље бити 48,5 динара, изјавио је данас Танјугу Младен Радовић, шеф одсека за цене у Министарству спољне и унутрашње трговине.
SAVA HLEB„Хлеб ће бити један од артикала који ће се наћи у оквиру социјалне корпе, на чијој припреми ради Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација“, указао је Радовић.
Он је истакао да ће се у случају озбиљнијег поремећаја на тржишту, интервенисати пшеницом из робних резерви, које на залихама има довољно за стабилизацију тржишта.
Влада Србије одлучила је крајем септембра да малопродајна цена векне од брашна Т -500 може износити до 48,5 динара, иако су произвођачи тражили да буде 54 динара.
Ради обезбеђивања редовног снабдевања и заштите тржишта, Влада је усвојила Уредбу према којој су произвођачи хлеба обавезни да произведу и ставе у промет хлеб од брашна Т-500 у количини од најмање 40 одсто дневне производње хлеба. Важење те уредбе је шест месеци.
Трговци су, такође, обавезни да у структури дневне набавке свих врста хлеба имају најмање 40 одсто хлеба од брашна Т-500, а за непоштовање уредбе предвиђене су казне и до два милиона динара.
До тада је на снази била уредба бивше владе по којој је цена те врсте хлеба била ограничена на 44 динара

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....