Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Прешево: Жандармерија ушла у град и стационирала се код споменика!

Српска жандармерија је са 5 аутобуса стигла у Прешево и стационирала се недалеко од споменика који је подигнут погинулим борцима ОВПМБ, сазнаје Телеграф.рс

Како Телеграф.рс, незванично сазнаје у базу жандармерије код Бујановца јуче је стигло пет аутобуса пуних полицајаца, а ноћ раније у ову базу дошао је читав контингент припадника жандармерије.
- Све је апсолутно спремно да се спроведе одлука државе. Међутим, сценарио саме акције се држи у строгој тајности, тако да само највише државно руководство зна када ће и на који начин доћи до ове операције – каже наш извор из безбедносних служби.
Званично, у четвртак је истекао рок који је премијер и министар полиције Србије, Ивица Дачић поставио албанским лидерима.
Сем приметне напетости свих мештана Прешева, вече протиче нестварно мирно, а на улицама града приметно је знатно мање полиције, али је зато ту велики број припадника жандармерије.
- Од вечерас приметан је већи броој жандармерије, заиста не знамо што су овде и шта се дешава, ово уноси мало немир међу нас – каже за наш портал М. А. (42) мештанин Прешева,
Подсетимо пре пар дана извршена је тотална мобилизација полиције која је из свих крајева Србије кренула ка југу земље, па остаје да се види да ли је ово појачано присуство безбедносних снага само показна вежба или нешто више.
- Наравно да нам Жандармерија улива неку сигурност, али да се не лажемо. Код свих нас постоји страх од онога шта ће бити. Прво албанско село Миратовац је на 700 метара од нас и како бисте се ви осећали када добро знамо да су сви наоружани до зуба. Па за Нову годину из Миратовца се пуцало као да смо у Ираку – каже Драгољуб Ристић (61), председник Месне заједнице Цакановца.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...