Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Меркатор повећао тржишно учешће у Србији

merkator Меркатор повећао тржишно учешће у Србији
Меркатор (Новости)
Београд – Словеначки Меркатор је 2012. годину на тржишту Србије завршио са 61,6 милијарди динара (545 милиона евра) укупних прихода што је за 13,3 одсто више него претходне године, саопштено је у среду из компаније на основу првих неревидираних резултата.
Упркос отежаним макроекономским условима пословања, Меркатор-С је кроз различите мере задржао успешно пословање, повећао тржишно учешће на скоро девет одсто, и успео да отвори 275 нових радних места.
У 2012. години инвестиције Меркатора у Србији износиле су 19 милиона евра, од чега је у реновирање Меркатор Центра Београд уложено око 12 милиона евра, а словеначка компанија је отворила и осам нових продајних објеката.
Меркатор-С ће и у 2013. наставити са спровођењем усвојене стратегије развоја кроз конкурентну понуду за потрошаче, стабилно финансијско пословање и партнерски однос са добављачима, саопштено је из компаније.
Група Меркатор је прошлу годину завршила са 2,873 милијарде евра прихода али уз губитке од 104 милиона евра.
Меркатор отпушта 1.000 радника
Управа словеначког Меркатора најавила је да ће та трговинска групација отпустити 1.000 радника.
Отказе ће, како је Балажић појаснио за данашње издање листа Finance, добити запослени у администрацији, док се број запослених у трговинама неће смањивати, јер оне углавном послују позитивно.
Руководство Меркатора је јуче саопштило да компанија има губитак од око 100 милиона евра и да планира рационализацију пословања.
„Трудићемо се да административним радницима обезбедимо даљи рад у групи Меркатор, пре свега у оперативи“, рекао је Балажич за Finance.
Он је истакао да до 2016. године Меркатор мора да уштеди око 80 милиона евра и да „отпуштање неће бити довољно да би Меркатор поново постао нормална компанија“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....