Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Хајка на вука и дивљу свињу

ВРЊАЧКА БАЊА – Ловачко удружење “Војвода Луне” из Врњачке Бање, наставља акцију организованог лова на вукове и дивљег вепра, која ће ове године обележити мали јубилеј од 15 година успешног организовања ове смотре ловаца.
“За суботу је планирана организована акција лова на вукове И дивљег вепра на подручју Гоча”, каже ПР Туристичке организације Врњачке Бање Јелена Зрнзевић и додаје да се нада да ће Врњачка Бања у наредном периоду постати место где ће се окупљати ловци из целог свету јер је у плану улагање великих средстава у ловни туризам.
sa jednog od lovišta 650x487 Хајка на вука и дивљу свињуТреба рећи да су вукови у предходној години на подручју општине према званичним записницима заклали преко 250 оваца. Председник удружења ловаца Томислав Благојевић истиче да Ловачко удружење предузима све законом предвиђење мере како би се заштитила стада у домаћинствима и племенита дивљач у ловишту.
“Поменути групни лов на вукове и дивљег вепра, обавиће се у формацији “погона и дочека”, јер се то показало као најбољи начин лова на вукове”, каже Благојевић и додаје да је Удружење донело и одлуку да ловац који одстрели вука не мора да плати део годишње чланарине. Врњачки ловци су током претходне сезоне одстрелили четири вука и 16 дивљих свиња.
Na području vrnjačke opštine ima vukova i divljih svinja Хајка на вука и дивљу свињу
Он је објаснио да је површина овог дела Ловишта, где су вукови присутни, око 5.000 хектара док се читаво Ловиште Врњачке Бање простире на око 13.000 хектара.
Почетак лова је заказан за седам сати и трајаће до 13 сати. Прогнозира се учешће преко 300 ловаца

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...