Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Народ верује у борбу владе против корупције


Подршка јавности Влади Србије у борби против корупције драстично је порасла, показало је истраживање Цесида и УНДП Србија, по којем готово трећина грађана, односно 32 одсто сматра да је влада на добром путу.
То је два пута више грађана задовољних потезима владе у односу на средину прошле године.
Према истраживању, која је представљено у Медија центру, а обухватило је 597 испитаника, 25 одсто сматра да се ниво корупције смањио, а 41 одсто мисли да ће ове године тај ниво бити још мањи. „Овако оптимистичан налаз није забележен ни у једном од претходних пет циклуса истраживања”, наведено је у извештају „Став грађана Србије према корупцији”, преноси Танјуг.
Број испитаника који сматрају да влада уопште није ефикасна опао је за 26 одсто у односу на јун прошле године, а повећао се број оних који сматрају да је влада мало или врло ефикасна са 32 на 49 одсто, односно са два на девет одсто.
Да Србија иде у погрешном смеру у јуну прошле године сматрало је 71 одсто грађана, док данас то мисли 45 одсто, наводи се у истраживању и додаје да се смањио и број оних који нису сигурни у ком правцу иде Србија за десет одсто.
Напредак је забележен и када је реч о квалитету живота грађана, при чему се више од половине испитаника изјашњава да живи добро или подношљиво.
Тако је, на пример, готово трећина, односно 31 одсто грађана, истакла да живи лоше, што је, како је наведено, за 14 одсто мање него пре седам месеци.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου