Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Министар Лука: Кипар никад неће признати независност Косова

БЕОГРАД- Министар правде и јавног реда Кипра Лукас Лука је данас у разговору са потпредседником Владе Србиеј Расимом Љајићем пренео чврст став кипарске владе, која, како је нагласио, никад неће признати независност Косова, истакавши притом да је једини исправан пут у решавању косовског питања поштовање норми међународног права.
cyprus flag waving Министар Лука: Кипар никад неће признати независност КосоваЉајић је Луки пренео захвалност кипарској влади на подршци коју та држава пружа Србији у процесу европских интеграција, као и на принципијелном ставу Кипра да не призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије.
Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Љајић је са Луком, који заступа и кипарског министра индустрије, трговине и туризма, разговарао о унапређењу укупних билатералних односа Србије и Кипра, као и о могућностима за проширивање привредне сарадње и повећања обима робне размене.
Љајић и министар Лука сагласили су се и да добри политички односи две земље треба да буду пропраћени и адекватним нивоом привредне сарадње.
Саговорници су се сложили да велики простор за унапређење економске сарадње постоји у областима пољопривреде, прехрамбене и фармацеутске индустрије, инфраструктуре и туризма.
Љајић и Лука су се сагласили и да би организовање пословног форума две земље у трећем кварталу ове године било одлична прилика за успостављање бољих контаката привредника Србије и Кипра, као и за дефинисање конкретних облика сарадње.
ИЗВОР: ТАНЈУГ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...