Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

EKSKLUZIVNO: Albanija preko fudbala otima Kosovo i Metohiju!
S. Milovanović
PRIŠTINA-Od naredne fudbalske sezone, na jesen ove godine, profesionalni fudbaleri sa Kosova u Albaniji tretiraće se kao domaći igrači, a imaće prilike da biraju da li žele da zaigraju za albansku fudbalsku reprezentaciju.

Naime, predsednik Albanske fudbalske federacije, Armand Duka izjavio je da se igrači sa Kosova u Albaniji neće smatrati stranim fudbalerima i da je uveren da je to u korist obe države.
-Kosovski igrači neće se ubuduće smatrati u Albaniji strancima i krajnje je vreme bilo da se takva promene desi u fudbalskim zakonima naše zemlje. Predstoje razgovori sa kolegama iz Fudbalskog saveza Kosova ali nema sumnje da će dogovor biti postignut u interesu i albanskog i kosovskog fudbala, rekao je Duka i dodao da Albanija već na sličan način sarađuje sa Grčkom kao i da pojedine zemlje članice Evropske unije fudbalere iz dve zemlje ne smatraju strancima.
Pojedini analitičari iz Albanije ali i Prištine “svojatanje” kosovskih igrača od strane Albanskog fudbalskog saveza vide i kao možda prvi konkretan korak ka nekoj vrsti unije Albanije i Kosova. Sportska integracija bi prema njima bila i najbezazleniji prvi korak ka uniji nečega što se u široj javnosti već godinama zove projektom “Velike Albanije”.
Za sada se niko od zvaničnika Fudbalskog saveza Kosova uključujući i predsednika Fadilja Vokrija, nije izjašnjavao o ideji albanske strane ali u Tirani su uvereni u uspešnu realizaciju čitavog projekta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου