Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Sneg i ledena kiša poremetili saobraćaj u Evropi

Obilne snežne padavine i ledena kiša pogodile su velike delove Evrope i izazvale brojne probleme kako za vazdušni, tako i za drumski i železnički saobraćaj u Francuskoj, Nemačkoj i Britaniji.

U sudarima na putevima u Francuskoj tokom vikenda poginulo je sedmoro ljudi, a debljina snežnog pokrivača danas je u pojedinim oblastima dostigla 20 centimetara, javila je agencija Frans pres.


Zbog snega je na prestoničkim aerodromima "Šarl de Gol" i "Orli" otkazano oko 40 odsto letova, dok su pojedini aerodromi u zemlji potpuno zatvoreni, javila je agencija Frans pres.

Metro u Parizu i dalje radi, ali su otkazane sve autobuske linije, a otkazani su ili kasne i polasci brzih vozova TGV.

Više od četvrtine francuskih regiona je u stanju pripravnosti, dok meteorolozi upozoravaju da se tokom noći očekuje još padavina.


Saobraćaj na frankfurtskom aerodromu danas popodne je potpuno stao na tri i po sata zbog ledene kiše koja je okovala piste, a otkazano je na stotine letova, dok su avioni koji je trebalo da slete u Frankfurt preusmereni na druge aerodrome.
Nakon što su ekipe oko 20 sati uspele da odmrznu piste, saobraćaj je ponovo uspostavljen, ali znatno smanjenim intenzitetom.


Londonski aerodrom Hitrou zbog snega i slabe vidljivosti otkazao je danas 260 letova, odnosno 20 odsto ukupnog broja svakodnevnih letova.


Ovo je treći dan poremećenog vazdušnog saobraćaja u Britaniji, tako da na londonskom aerodromu putnici stoje u dugim redovima i kampuju na podu, prenosi AP.


Aerodromske vlasti tvrde da su potrošile nekoliko miliona funti da poboljšaju borbu sa ledenim i snežnim uslovima nakon što je ovaj aerodrom bio zatvoren nekoliko dana zbog snega u decembru 2010.


Meteorolozi i u celoj Velikoj Britaniji najavljuju snežne padavine tokom cele naredne nedelje

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....