Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Sosijete Ženeral: Dinar jača, evro će vredeti 108 dinara

BEOGRAD - Dinar jača u odnosu na evro, a stručnjaci Sosijete Ženeral banke predviđaju da će srpska valuta skočiti na 108 dinara, u odnosu na evro.
dinar-menjacnica
BEOGRAD - Dinar jača u odnosu na evro, a stručnjaci Sosijete Ženeral banke predviđaju da će srpska valuta skočiti na 108 dinara, u odnosu na evro.
- Visoki prinosi i poboljšanje makroekonomske klime, kao i izgledi za pozajmicu Međunarodnog monetarnog fonda, trebalo bi da nastave da podržavaju srpsku valutu - smatraju strani stručnjaci.
- Iz strateške perspektive, sviđa nam se srpski dinar i očekujemo da će se kurs za njega kretati povoljno, pa čak i da će evro iznositi 108 dinara, za razliku od trenutnih nivoa oko 112 dinara - procenili su inostrani ekonomisti.
Oni previđaju da će kamatne stope Nacionalne Banke Srbije porasti do 12 odsto do polovine ove godine, ali da će inflacija potrajati do sredine proleća.
Srpski dinar će se, prema njihovim rečima stabilizovati oko brojke 110, u odnosu prema evru.
Veće kamate, kao i operacije na otvorenom tržištu trebalo bi da poboljšaju stanje dinara, a zanimljivo je da Sosijete Ženeral relevantnim smatra i najavljeno objavljivanje datuma za pregovore sa Evropskom unijom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....