Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

35η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι.

stΚάτω από το σύνθημα Ταξίδι στην καρδιά, περισσότεροι από χίλιοι εκθέτες από 46 χώρες, θα προσφέρουν τον κόσμο στην παλάμη στη 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι. Εκδηλώσεις της Έκθεσης που λαμβάνει χώρα από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου είναι η 9η Διεθνής Έκθεση Εξοπλισμού Ξενοδοχείων και Εστιατορίων HORECA, η 4η Διεθνής Έκθεση Κρασιού BEO WINE FAIR και η 8η Έκθεση Σουβενίρ Επισκεφθείτε τη Σερβία – ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου. Γράφει η δημοσιογράφος Jelena Gligoric.
Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στη σερβική πρωτεύουσα, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού, είναι η μεγαλύτερη έκθεση εκδήλωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από έτος σε έτος σημειώνεται αύξηση του αριθμού των εκθετών, ειδικά από το εξωτερικό, και ανακοινώθηκε άφιξη των υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων από την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με τα λόγια του Γκόραν Πέτκοβιτς, υφυπουργού Τουρισμού, η τουριστικής προβολής της Σερβίας είναι στο πνεύμα επισήμανσης των 1700 χρόνων του Διατάγματος των Μεδιολάνων, με το οποίο ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος νομιμοποίησε τη χριστιανική Εκκλησία ως επιτρεπομένη θρησκεία στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Αυτλη θα είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούν θεματική τουριστική διαδρομή Στους δρόμους των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Αυτή οδηγεί σε αρχαιολογικούς χώρους, τόπους στη Σερβία όπου γεννήθηκαν 17 Ρωμαίοι αυτοκράτορες, και που μέσω διακυβερνητικών συμφωνιών αναγνωρίζεται ως ένα διεθνές έργο της Σερβίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. «Στην εν λόγω Έκθεση θα προωθηθεί η πόλη Νις, δηλαδή Μεντιάνα, ως η γενέτειρα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, ο οποίος υπέγραψε το Διάταγμα των Μεδιολάνων, αλλά και Σίρμιουμ, δηλαδή Σρέμσκα Μιτρόβιτσα, όπου κυβερνούσε, καθώς και άλλοι τόποι όπου ο Κωνσταντίνος έβαλε τη σφραγίδα του σε όλες οι τέσσερις χώρες».
Η χώρα εταίρος της φετινής έκθεσης είναι η Γερμανία, και σύμφωνα με τα λόγια της Gordana Plamenac, διευθύντριας του Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, αμοιβαία συνεργασία είναι αυτό που αυξάνει το πνεύμα της Ευρώπης, προκαλώντας μια αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τους παραθαλάσιους προορισμούς. «Τα τελευταία χρόνια, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, η Σερβία έχει εργαστεί πολύ για τη δημιουργία διεθνών δρομολογίων, τα οποία μπορούν καλύτερα να μας παρουσιάσουν ως μια ήπειρο με την πλούσια πολυμορφία της», δήλωσε η Plamenac.
Το περίπτερο του Οργανισμού Τουρισμού του Βελιγραδίου θα είναι ένα μεγάλο κέντρο πληροφόρησης τουριστών, και οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία επί τόπου να μάθουν τα πάντα για την προσφορά της πόλης. Ο διευθυντής Ντέγιαν Βεσελίνοφ λέει ότι θα παρουσιάσει την πρωτεύουσα της Σερβίας ως προορισμό για σύντομες διακοπές στην πόλη, ένα έργο που λειτουργεί με την εταιρεία Jat Airways και το αεροδρόμιο, και στο οποίο συμμετέχουν 17 ταξιδιωτικοί πράκτορες και 22 ξενοδοχεία της πόλης.
Όπως και στη Σερβία, ο τουρισμός είναι ένας σημαντικός κλάδος στη Γερμανία. Όπως τόνισε η Petra Hedorfer, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Τουρισμού της Γερμανίας, αυτό είναι τιμή και χαρά να προωθήσουν την προσφορά τους σε μια τόσο σημαντική περιφερειακή έκθεση, ειδικά επειδή από έτος σε έτος σημειώνεται αύξηση των τουριστών και στις δύο πλευρές. Η Γερμανία πέρυσι στο Βελιγράδι άνοιξε ένα υποκατάστημα για έξι χώρες της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες