Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Влајкова улица у Лесковцу зона честих саобраћајних удеса

ЛЕСКОВАЦ – Једна највећих тразитних лесковачких улица Влајкова која из центра овог града води у правцу оближње варошице Вучје је пример за рубрику“Веровали или не“…
На жалост она је означена коа зона честих саобраћајних удеса,и нажалост са фаталним исходима.
Uspomena na saobracajku dnevna opasnost 650x487 Влајкова улица у Лесковцу зона честих саобраћајних удесаУлица из строгог центра овог града пролази поред тамошњих школа ОШ.“Петар Тасић“ и Средње хемијске школе.
Још је у медијском памћењу случај када је припити бивши лесковачки фиункционер улетео у двориште Средње хемијске школе и својим џипом пвредио више ученика и њихову професорку математике. Одмах затим у оближњи киоск са новинама улетео је мотор Сузуки,након једне саобраћајке на раскрсници са оближњом Радничком улицом а тек пунолетни возач мотора једва извукао живу главу.
У току поподнева данас 8.фебруара текуће године, испред броја 77 куће породице Ћирић, такође у овој улици догодила се тешка саобраћајна незгода .
Vlajkova ul.u Leskovcu zona cestih udesa 650x487 Влајкова улица у Лесковцу зона честих саобраћајних удесаУ судару путничких возила лесковачких и београдских регистарских таблица,највероватније услед неприлагодјене брзине условима пута,највише страдала је ограда уз сами улаз породице Ћирић али и возило Београђанина.
„Били смо у кући кад се зачуо јак тресак,који нас је истерао напоље на снег. Ја сам седела ту поред прозора,на који корак од разбијене ограде,“прича нам домаћица ове куће.
Лакше повредјени возачи су,према нашем незваничном сазнању, који минут касније превежени у Лесковачки болнички центар на хоспитализацију.
Saobracajka u Leskovcu 650x487 Влајкова улица у Лесковцу зона честих саобраћајних удеса„У Влајковој улици и данас стоји успомена на недавни саобраћајни удес у којима су „весели“ сватови поломили заштитну ограду ове улице која штити оближњи фризерски салон. Мало је фалило поднапитим свадбарима да „залутају“ током ноћи колима у сред фризерског салона, или овде у нашем дворишту. Обраћали смо се више пута надлежним дирекцијама, републичкој и градској, да се ограда и део коловоза у улици поправе али за сада без успеха“, истиче Раде Соколовић први комшија.
У оближњој месној заједници „Ветерница“ истичу да је Влајкова улица у њеном јужном делу, из правца хемијске компаније „Здравље-Актавис“ ноћу прилично неосветљена и са великим бројем ударних рупа на коловозу и отворених шахти за атмосверску воду стални је изазов за возаче и за пешаке. Улици недостајхе боља вертикална и хоризонтална сигнализација за коју је надлежност подељена измедју две дирекције,од које обе ћуте, истичу нам у овој месној заједници.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....