Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Буна против границе

IMG 0599 Буна против границе
(Фото: СНП Наши)
Београд – На платоу испред Храма св. Саве траје скуп „Буна против границе“ у организацији Иницијативе Никад граница на ком је више хиљада људи. МУП је непосредно пред почетак протеста доставио забрану протестне шетње која је била планирана до председништва.
Окупљенима су се обратили представници више родољубивих удружења која чине Иницијативу Никад граница као и представници Срба са Косово и Метохије који су затражили уклањање границе која је изграђена ка Космету и поштовање Устава Србије. Скуп је почео интонирањем химни Русије и Србије и постављањем венца на споменик вожду Карађорђу.
Главни транспарент протеста је „Никад граница Косово је Србија“ а народ носи и транспаренте „Томо где ти је заклетва“, „Вулић амерички ђак“ и „Ивицу у марицу“. На протесту се носе само српске и руске заставе, а једина застава организација је застава руског Удружења Косовски фронт које је упутило писмо подршке Иницијативи „Никад граница“.
На скупу су присутни посланици ДСС Сандра Рашковић Ивић и Марко Јакшић као и независни посланик Борислав Пелевић. Предник СНП НАШИ Иван Ивановић током свог говора поновио је изјаву због које је овај покрет био последњих дана нападан кроз медије од стране појединих НВО:
„Ако ико у Србији каже Косово је независносно остаће не само без језика већ и без главе. Српски куршум не познаје границе!“, поновио је Ивановић. Протест још увек траје

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου