Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Руска војска ће „убијати“ метеорите

301928 rakete foto defence pk f Руска војска ће убијати метеорите
(Фото: defence.pk)
Москва – Руске противваздушне снаге предузеће низ мера с циљем заштите руске територије од пада метеорита и других опасних објеката из свемира, најавио је командант авијације западне војне области генерал Игор Макушев.
„Ваздушним одбрамбеним снагама наређено је да се позабаве овим питањем и да осмисле план заштите Русије од објеката из свемира“, наведено је у саопштењу Макушева, које преноси агенција РИА Новости.
Саопштење је уследило неколико дана пошто је метеорит, којег нису регистровали постојећи апарати за мониторинг васионе, ушао у Земљину атмосферу и експлодирао изнад Урала. Услед детонације разбијени су прозори и оштећене хиљаде кућа око града Чељабинска, а повређено је најмање 1.200 људи.
НАСА је саопштила да је пречник метеорита био око 15 метара када је ушао у атомсферу брзином већом од брзине звука, а експлозијом се образовала ватрена кугла сјајнија од Сунца.
„Ниједан од постојећих система, ни руских ни америчких, није регистровао овај објекат док није ушао у атмосферу“, рекао је директор Института за астрономију Руске академије наука Борис Шустов.
Он је навео да је било немогуће приметити метеорит јер је долазио директно из правца Сунца, док су радари подешени тако да детектују летеће предмете који се крећу унапред предвиђеном брзином

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...