Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κόσοβο: Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο κέντρο της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα

02/26/2013 - 14:32
Άγνωστοι δράστες πυροδότησαν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, εκρηκτικό μηχανισμό στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα χωρίς να υπάρξουν τραυματίες παρά μόνον εκτεταμένες υλικές ζημιές αναφέρει το ΑΠΕ.
Οι δράστες έριξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μπαλκόνι διαμερίσματος ιδιοκτησίας Σέρβου, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.
Στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ήταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο οποίος εργάζεται στο Γραφείο Διοίκησης της κυβέρνησης του Κοσόβου στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, ο οποίος την ώρα της έκρηξης ήταν μέσα στο διαμέρισμα.
Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της πόλης, που αναστατώθηκαν από το περιστατικό.
Η επικεφαλής του Γραφείου Διοίκησης της κυβέρνησης του Κοσόβου στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα Αντριάνα Χότζιτς δήλωσε ότι η βομβιστική επίθεση στο κέντρο της πόλης ήταν απάνθρωπη ενέργεια και ότι οι δράστες είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν.
»Η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός υποδειγματικού πολίτη και με βάση τις ζημιές που προκλήθηκαν είναι σαφές ότι η πρόθεση των δραστών ήταν η δολοφονία» δήλωσε η κ. Χότζιτς και διερωτήθηκε ποιος ήταν ο εντολέας και ποιος έχει δικαίωμα να αναστατώνει τους κατοίκους της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.
»Ελπίζω οι υπηρεσίες ασφάλειας να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση της εδραίωσης του κράτους δικαίου, προτού κάποιος χάσει τη ζωή του» τόνισε η κ. Χότζιτς.
Είναι η δεύτερη φορά που μέλος του προσωπικού του Γραφείου Διοίκησης στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα γίνεται στόχος επίθεσης. Πρόσφατα, άγνωστος δράστης, που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα, άνοιξε πυρ εναντίον του εργαζόμενου στο Γραφείο Διοίκησης Ντούσαν Μιλοσάβλιεβιτς, σε καφέ της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου