Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

SPEKTAKULARNA PREDSTAVA “VESELA UDOVICA”: Opereta vratila sarajevsko Narodno pozorište u fokus zanimanja javnosti

Vesela_UdovicaNakon premijere u petak navečer i sinoćnje prve reprize, obje odigrane pred ispunjenom dvoranom, može se reći da je opereta “Vesela udovica” na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo postigla veliki uspjeh i ponovo kuću na obali vratila u fokus interesa javnosti. U projektu je učestvovalo cijelo pozorište, dakle Drama, Opera, Balet i Sarajevska filharmonija i očito je riječ o dobrom receptu kojeg je publika prihvatila
Predstava je pripremljena pod palicom hrvatskog reditelja Krunoslava Cigoja, a izvedba ekipe koja se našla na sceni, a u kojoj su bili Melisa Hajrulahović, Amir Saračević, Denis Isaković, Dragan Pavlović, Dejan Kajević, Mirvad Kurić, Azra Hadžajlić-Lemešević, predvođeni sjajnim solistima Aidom Čorbadžić u ulozi Hane Glavari i Jasminom Bašićem koji je igrao Barona Mirka Zetu, izazvala je oduševljenje publike.
- Bilo je prekrasno i za sve nas nezaboravno iskustvo. Veoma smo ponosni i, iako nas je nakon izvođenja pomalo stigao i umor, mogu reći da se svaka minuta našeg truda isplatila. Nisam čula nijedan negativan komentar. Publika je ostala bez teksta. Od scenografije, solista, režije, koreografije, kostima, jedne sveukupne ljepote, do publike sve je bilo na svjetskom nivou – govori Aida Čorbadžić, prenosi Avaz.
List podsjeća da je operetu “Vesela udovica” na istoj sceni Cigoj je postavio prije trinaest godina i tada je uz rediteljski dio posla nastupio i kao solista u ulozi grofa Danila, dok je glavna ženska uloga pripala Amili Bakšić.
Sjajna atmosfera vladala i iza scene nakon premijere predstave.
- Svi smo se mnogo radovali, uživali i dali maksimum. Nema većeg priznanja od onog koje vam uputi publika, a prilazili su nam i iskreno čestitali – kazala je Čorbadžić.
“Vesela udovica” će ponovo biti izvedena 5. marta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες