Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Srbiji potreban suštinski zaokret u ekonomiji

BEOGRAD - Ekonomska politika mora da doživi suštinski zaokret, ocenjuje ekonomski analiticar Aleksandar Radulović, ukazujući da Srbija nastavlja da "gubi zaposlene".
novac-dinar

"Nastavljamo da subvencionišemo i ne menjamo osnovne dizbalanse u društvu, koji su nas doveli u stanje u kojem se nalazimo. Kod nas je proizvodnja skupa, a 'trange-frange' jeftino", smatra Radulović.
Prema njegovim rečima, u Srbiji je na snazi nerazuman poreski sistem, kao i previše birokratskih procedura.
"Potrebna je poreska reforma da rasteretimo rad, a opteretimo imovinu i profit i na taj način podstaknemo zapošljavanje, koje je glavni problem našeg društva. Ekonomske mere koje smo doneli jednostavno ne rade i to je više nego očigledno", kaže on.
Kako vreme prolazi, objašnjava Radulović, društvo ulazi u sve težu situaciju.
"Povećali smo PDV, što je direktno rezultiralo padom prihoda, odnosno padom potrošnje. To negativno utiče na BDP. Jednostavno, to su loša rešenja i cenu ćemo nastaviti da plaćamo", podvukao je Radulović.
On kaže da je za vreme nove vlade dug uvećan za tri milijarde evra, dok se prethodna vlada za sve četiri godine zadužila šest milijardi evra, kao i da ove godine zbog kamata treba Srbija da plati skoro milijardu evra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...