Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Με ... κοντέινερ 5 δισ. ευρώ στις τράπεζες της Κύπρου – Για 6 ώρες θα ανοίξουν οι τράπεζες για το κοινό – Απίστευτοι όροι αλά... Αργεντινή.Ευτυχώς δηλαδη που είμαστε στο ευρώ γιατι αν δεν είμασταν,θα βλέπαμε σκηνές αλλά Αργεντινή

Πάνοπλοι φρουροί, ελικόπτερα και θωρακισμένα μετέφεραν τα χρήματα στο θησαυροφυλάκιο
- Από τις 12:00 ως τις 18:00 ανοιχτές σήμερα οι τράπεζες στην Κύπρο
- Σκληροί όροι “πολεμικής” κατάστασης στις αναλήψεις και τις κινήσεις χρημάτων
Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ ένα αεροσκάφος που έφυγε υπό άκρα μυστικότητα από Γερμανία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Στα έγγραφα του αεροσκάφους αναγραφόταν πως μετέφερε ομόλογα “bonds”, όμως γρήγορα αποδείχθηκε ότι μετέφερε χρήματα και μάλιστα 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μικρά χαρτονομίσματα.



Τα χρήματα υπό απίστευτα μέτρα ασφάλεια μεταφέρθηκαν από το αεροδρόμιο στο θησαυροφυλάκιο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αργά τη νύχτα.
Ολόκληρη η διαδρομή είχε αποκλειστεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, θωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερο επιτηρούσαν τα πάντα.



Ο όγκος των χρημάτων φάνηκε... από τα κοντέινερ που μεταφέρθηκαν με νταλίκες απ' το αεροδρόμιο ως την Κεντρική Τράπεζα.
Κάποιοι αναφέρουν ότι χρειάστηκαν 4 κοντέινερ, άλλοι ότι ήταν έξι.
Όπως και να 'χει η επιχείρηση στήθηκε ώστε να αποκτήσουν ρευστό οι κυπριακές τράπεζες που έχουν κυριολεκτικά στεγνώσει.
Όπως αποφασίστηκε οι τράπεζες θα ανοίξουν στις 12:00 το μεσημέρι και θα μείνουν ανοιχτές ώς τις έξι το απόγευμα, αλλά θα λειτουργήσουν υπό αυστηρότατους κανόνες.

Οι όροι για την κίνηση χρημάτων στην Κύπρο

- Απαγορεύεται κάθε χωρίς μετρητά πληρωμή ή και μεταφορά χρημάτων εκτός Δημοκρατίας.

-Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπονται πληρωμές για τρέχουσες διεθνείς συναλλαγές και για εισαγωγές με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων, για έξοδα διαμονής μέχρι 10.000 ευρώ και δίδακτρα ανά τρίμηνο προσώπων που σπουδάζουν στο εξωτερικό και είναι συγγενείς πρώτου βαθμού προσώπων, που κατοικούν στη Δημοκρατία, χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στο εξωτερικό ως 5.000 ευρώ, ανά μήνα, ανά πρόσωπο.

- Απαγορεύεται ο τερματισμός προθεσμιακών καταθέσεων, πριν την καθορισμένη ημερομηνία λήξης.

- Απαγορεύεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων στο εξωτερικό σε ευρώ ή ξένο συνάλλαγμα, άνω των 3.000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο, ανά ταξίδι.

- Χρηματοοικονομική συναλλαγή, πληρωμή ή και μεταφορά η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί πριν την έκδοση του Διατάγματος, υπόκειται στα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα.

- Απαγορεύεται σε πιστωτικό ίδρυμα η εκτέλεση πληρωμών χωρίς μετρητά ή μεταφορές χρημάτων που στοχεύουν στην παράκαμψη των περιοριστικών μέτρων.

- Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε όλους τους λογαριασμούς, πληρωμές και μεταφορά χρημάτων, ανεξαρτήτως νομίσματος. το οποίο αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες