Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

После Косова, могу да вам траже Војводину и Рашку

14. март 2013. | Срна / Васељенска ТВ
grafit kosovo После Косова, могу да вам траже Војводину и Рашку
(Фото: АП)
Москва – Руски академик Јелена Гускова је на округлом столу „Србија и косовско питање“ у Београду рекла да би Србија боље заштитила своје интересе ако би одбацила ултиматуме и тражила боље услове истанчаном дипломатском игром и маневрисањем, уз подршку земаља које нису признале независност Косова, истакавши да “давање“ једног дела територије данас, може да значи “давање“ неких других делова територије сутра.
Она је рекла да се чини као да се Београд брани, и то не превише снажно, и да је јасно да међународни посредници од Србије траже признање Косова и да је „маме датумом за ЕУ“.
При томе, каже Гускова, датум о почетку преговора са ЕУ не значи и да ће Србија бити примљена у Унију.
„Боље је рећи ’не’ и замрзавање ситуације, па нека размисле шта осим чланства у ЕУ још могу да понуде Србији“, рекла је Гускова и додала да после Косова може доћи на ред Војводина, југ централне Србије и Рашка.
Она је истакла да у дипломатији постоји могућност да се каже „не“ и да се супротстави западној политици, али је за то потребно направити „план за сто корака унапред“.
Гускова је навела да постоји разлика између тога да ли политику Србије воде политичари који мисле само на своје фотеље или државници који воде рачуна о будућности народа.
Округли сто „Србија и косовско питање“ организовали су Институт за европске студије и Центар за истраживање миграција.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...