Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Честитке поводом Ускрса

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић и премијер Ивица Дачић честитали су данас Ускрс свим грађанима који тај празник славе у недељу, 31. марта.
„Свим верницима, грађанима Србије, који Ускрс славе по Грегоријанском календару, желим да највећи хришћански празник проведу срећно са својим породицама и пријатељима, и да све дане ускршњих празника краси мир и свеопште благостање“, поручио је у честитки председник Николић.
uskrs Честитке поводом УскрсаПремијер Дачић честитао је Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару, свештенству и верницима и поручио да празник свима буде путоказ и извор наде да ће све цркве и верске заједнице у Србији наставити да развијају и унапређују међусобно разумевање и узајамно поштовање.
„У име Владе Србије и у своје лично име честитам вам највећи хришћански празник са жељом да се прослави у радости, благостању и весељу у кругу својих најдражих“, наводи се у Дачићевој честитки.
И директор Канцеларије Владе Србије за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић честитао је Ускрс великодостојницима, свештенству, редовништву и монаштву, образовним установама и верницима цркава које прослављају празник у недељу.
Честиткама су се придружили и градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић.
Ђилас и Антић су у честитки пожелели верницима да празник проведу у духу традиције, заједништва и међусобног поштовања и разумевања.
Српска напредна странка и њен лидер Александар Вучић, такође су, честитали Ускрс београдском надбискупу, свештенству и верницима Римокатоличке цркве у Србији пожелевши им да ускршње празнике проведу у радости, благостању и сваком добру.
Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић је у име УРС-а и своје лично име честитао Ускрс свим верницима Римокатоличке цркве у Србији, београдском надбискупу, великодостојницима и монаштву.
„Свим грађанима у свим регионима који славе овај велики празник желим да га проведу у миру, радости и благостању“, навео је Динкић.
Честиткама се придружио и председник Градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду Милош Вучевић.
„Нека вам радост Христовог ускрснућа испуни срца а у ваше одомове донесе мир, срећу и благостање. Желим Вам срећне и Богом благословене Ускршње празнике“, поручио је Вучевић.
И заменик Реису-л-улеме Исламске заједнице Србије муфтија Мухамед Јусуфспахић честитао је Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим верницима

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου