Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Холанђани заинтересовани за производњу бицикала у Србији

КРУШЕВАЦ – Власник холандске компаније “Мега бајк”, која се бави велепродајом бицикала, Ендру Фортан изјавио је данас у Крушевцу да је та компанија заинтересована за производњу бицикала у Србији.64 Холанђани заинтересовани за производњу бицикала у Србији
После обиласка крушевачког произвођача бицикала, фирме “Планет бајк” са којом ова компанија сарађује већ неколико година, Фортан је казао да је задовољан оним што је видео у фабрици и најавио могућност проширења сарадње.
Како је Танјугу објаснио директор „Планет бајка“ Ðорђе Мирчић, ове две компаније би у будућности могле заједнички да инвестирају у проширење капацитета, односно у изградњу нове фабрике и куповину опреме, за шта је потребно око пола милиона евра.
“Њихов утисак је да са квалитетом можемо бити конкурентни, док је радна снага знатно јефтинија него у земљама Европске уније и то је њихов интерес да улажу овде”, казао је Мирчић.
Он је додао да је “Мега бајку” годишње потребно око 200.000 бицикала, што са садашњим капацитетима ова крушевачка фабрика не може да произведе и нагласио да би се инвестиција могла реализовати већ почетком 2014. године.
“Ове године ћемо у Холандију извести најмање 10.000 бицикала, а у зависности од договора са нашим партнерима, врло је могуће да ћемо 2014. године двоструко повећати производњу бицикала у Србији”, казао је Мирчић.
Компанија “Планет бајк”, која је у Крушевцу отворила погон 2007. године и до сада запослила 65 радника, годишње произведе 40.000 бицикала.
Од укупне производње, у земље региона Хрватску, Босну и Херцеговину, Црну Гору и Македонију, извезе 25 одсто.
С друге стране, холандски “Мегабајк” се бави велепродајом бицикала на трзишта Холандије, Белгије и Шпаније

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...