Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Putin o Kipru: Opasna igra

Putin protiv uvođenja poreza na depozite u bankama na Kipru. Ruske banke i kompanije drže u kiparskim bankama više od 30 mlrd. $.
putin vladimir2 Putin o Kipru: Opasna igra
Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je “prinudnu naplatu na bankarske depozite” na Kipru “nefer, neprofesionalnim i opasnim”, prenosi Rojters.
Dmitri Peskov, portparol Vladimira Putina kaže da će predsednik Rusije održati specijalni sastanak kako bi se raspravljalo o dužničkoj krizi na Kipru.
“Ocenjujući mogućnost donošenja odluke o nametanju dodatnog poreza na depozite, Putin je rekao da će, ukoliko se ova odluka donese, biti nepravedna, neprofesionalna i opasna”, rekao je Peskov.
Ruske banke su krajem 2012. godine imale oko 12 milijardi dolara plasiranih na Kipru i korporativne depozite u iznosu od 19 milijardi dolara, prema procenama američke agencije za rejting Mudis.
Inače ministri finansija evrozone i MMF-a odobrili su krajem prošle nedelje Kipru zajam za spasavanje od finansijskog kolapsa, u iznosu od 10 milijardi evra. Kako bi Kipar popunio svoj budžet predlaže se i uvođenje poraza na bankarske depozite. Predsednik Kipra Nikos Anastasijades je rekao da kiparska Skupština mora da podrže evropski paket pomoći kojim se uvodi porez na ušteđevinu u kiparskim bankama i naveo da Kipar čeka bankrot ukoliko se to ne uradi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...