Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Отварање фестивала књиге „Сви смо ми читаоци“

knjige 420x0 Отварање фестивала књиге „Сви смо ми читаоци“ БЕОГРАД-Фестивал књиге „Сви смо ми читаоци“ отвариће у петак, 19. априла у 18 часова на платоу између Храма Светог Саве и Народне библиотеке Србије писци Светислав Басара и Александар Гаталица и у име организатора, председник Удружења издавача и књижара Србије Дејан Папић.Током трајања фестивала, који ће у склопу кампање за обележавање Светског дана књиге и ауторског права бити одржан на платоу од петка 19. априла до недеље, 28. априла 19 излагача ће понудити своја издања, а на бини постављеној у парку испред Храма ће бити организован богат пратећи програм. Излагачи на фестивалу су: Лагуна, Вулкан, Евро Ђунти, Креативни центар, Чаробна књига, Дерета, Клет, Партенон, Пчелица, ЈРЈ, Каирос, Сезам бук, Мали принц, Глосаријум, Добра књига, Отворена књига, Беокњига, Књига комерц и Новости.
У суботу ће у оквиру целодневног програма на отвореној бини од 10 до 17 сати бити одржана представица за децу у извођењу Предрага Вуковића Пеђолина под називом Смехотресни каламбур и биће представљене дечје књиге различитих издавача. Истог дана у 18 сати ће бити одржан програм за децу „У царству боја“ и креативно цртање са Аном Григорјев, илустраторком књига Златни кључић, Коњић Грбоњић и Веселе породице, у организацији издавачке куће Евро Ђунти.
У недељу ће у оквиру целодневног програма од 14 сати бити одржан програм за децу Маша и Раша и представљање интерактивног образовног портала у организацији издавачке куће Клет, а од 16 сати гост фестивала ће бити Бранко Милорадовић, аутор романа Кловн, у организацији издавачке куће Евро Ђунти. У 12 сати писци Лара Ђорђевић, Светлана Вујчић, Сретен Петковић, Александар Живковић и Владислав Радак разговараће о стваралачкој инспирацији. Дебату организује издавачка кућа Добра књига, а водиће је Горан Миленковић.
У понедељак и уторак од 16 сати ће се одржавати програм и анимација за децу Потрага за књигом, у организацији издавачке куће Прополис букс коју ће водити Игор Станковић, а од 17 сати Чаробне маштарије – креативно цртање, креативна радионица за децу у организацији издавачке куће Чаробна књига у којој ће учествовати Владимир Пантић (понедељак) и Владимир Куриљев (уторак). У понедељак од 18 сати гост фестивала ће бити Лука Мичета у организацији издавачке куће Лагуна. Фестивал ће трајати до недеље 28. априла.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου