Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Руске железнице до краја маја потписују сва документа за почетак радова у Србији

25.04.2013. - Реализација пројеката одређених од стране Владе Србије


Компанија "Руске железнице" очекује да ће до краја маја бити потписана сва документа за почетак радова на изградњи и реконструкцији пруга у Србији. Одмах након потписивања, експерти "ће одмах започети реализацију пројеката одређених од стране Владе Србије", рекао је новинарима председник "Руских железница" Владимир Јакуњин.

Према начелном договору између „Железница Русије“ и „Железница Србије", руски стручњаци би требало да у Србији изграде и обнове четири линије, укупне дужине 400 километара. Конкретно, ради се о изградњи једног новог колосека у делу Ваљево-Лозница, дужине 68 километара, као и изградњи другог колосека у дужини од 16 километра на линији Београд-Панчево.

Поред тога, руски стручњаци ће извршити реконструкцију српског дела пруге Београд-Бар, у укупној дужини од 200 километара, као и шест делова укупне дужине 111 км на правцу Десетог пан-европског транспортног коридора.

"Разговори између српске и руске железнице су трајали јако дуго, због чињенице да се сарадња одвија у оквиру међувладиног споразума који, између осталог, предвиђа доделу руског државног кредита од 800 милиона долара," – саопштио је раније Јакуњин.

Према његовим речима, током преговора, који су вођени у министарствима за транспорт две земље, "Руске железнице" су изашле у сусрет издвојивши средства, неопходна за формализацију пројеката, издвојена су "у ствари сопствена средства за његову реализацију." "Наравно, касније, током заједничког рада, ова средства ће бити надокнађена," - рекао је Јакуњин.

Што се тиче рокова за реализацију пројекта, максимално ће бити пет година. Међутим, постоје делови, који треба да буду завршени за 2 године и 8 месеци

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....