Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ... ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΟΣΟΒΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ...

20/4/13

Η Καγκελαρία της Γερμανίας χαιρέτισε τη συμφωνία μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, επισημαίνοντας ότι... «περιέχει πρακτικά βήματα προκειμένου οι συνθήκες διαβίωσης στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου να καταστούν σαφείς και διαφανείς» και κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη, η οποία, μαζί με προηγούμενες συμφωνίες, απαντά σε ουσιαστικά ερωτήματα για την συνύπαρξη των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, όλες οι πλευρές επέδειξαν «αξιοσημείωτο πολιτικό θάρρος», ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην συμβολή της λαίδης Κάθριν Άστον, της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, στην διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκός Πρακτορείο Ειδήσεων, η καγκελαρία τονίζει ότι τώρα είναι σημαντικό «γρήγορα και με αποφασιστικότητα να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα» και να πειστούν από κοινού οι άνθρωποι στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, τους οποίους κυρίως αφορά η συμφωνία, για αυτόν τον δρόμο.

«Η εφαρμογή είναι αποφασιστικής σημασίας προκειμένου το Κόσοβο και η Σερβία να συνεχίσουν στον δρόμο της προσέγγισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεών τους», καταλήγει η ανακοίνωση του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου