Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Почео протест испред Владе Србије

391164 569014343130321 1541618533 n Почео протест испред Владе Србије
Протест у Београду (Фото: Фејсбук)
Београд – Учесници протестног скупа „Није готово – народ се пита“ који организује Демократска странка Србије кренули су данас у протестну шетњу против споразума Београда и Приштине.
Колона се креће од Филозофског факултета преко Теразија, улицом Кнеза Милоша до Владе Србије, где ће предати захтеве међу којима су да председник и премијер Србије поднесу оставке, да се поништи предлог текста споразума из Брисела и да се распише референдум на коме ће грађани гласати о том документу.
На челу колоне су лидер ДС С Војислав Коштуница и остали функцонери те странке, а учесницима скупа прикључиле су се и присталице покрета Двери и Српског сабора Заветници.
Учесници протеста носе заставе ДС С, Србије као и транспаренте на којима између осталог пише „Није готово – народ се пита“, „Бранимо Србију“, „Косово је Србија“.
Учесници скупа из Двери носе заставе свог покрета док представници Српског сабора Заветници носе транспарент на коме пише „Света земљо, мили роде, са вама смо до слободе“.
Док колона пролази улицама саобраћај се привремено зауставља, а протесте обезбеђује полиција.
Пароле
Пристигли противници бриселског споразума. Чују се сирене, трубе, скандира се: Косово је Србије! Издали сте Косово! Излазите напоље! Скандира се Коштунице Србине!
ДСС се јутрос службено обратио Влади РС, затражене неопозиве оставке и расписивање референдума, поништење срамног споразума. До зграде Владе пришло је око 25о полицајаца, коретни су, помогли чак да поворка безбедно стигне из центра.
Коштуница се обраћа окупљенима с покретне трибине испред самих врата Владе РС.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες