Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Tasos, šuma koja pliva

Izuzetno povoljna ponuda - najam apartmana u Limenariji na Tasosu po ceni od 85 evra, uz portal Superodmor.rs postaje još primamljivija.



Ukoliko danas na portalu Superodmor.rs rezervišete ovo letovanje od 7. juna na Tasosu, ostvarićete popust od 17 evra, pa će vas desetodnevni najam apartmana na ovom grčkom ostrvu koštati - 68 evra. Prevoz je sopstveni, a smeštaj je u vili Tina, na 100 metara od peščane plaže, a 200 metara od centra Limenarije. Vila poseduje i otvoreni bazen sa barom. 
Tasos, poznatiji i kao "šuma koja pliva" ovaj epitet dobio je po beskrajnim redovima maslinjaka i borovim šumama. Smešten u severnom Egeju, poznat je i po svojim čistim plažama, gostoprimljivosti, ukusnom vinu i izvanrednom medu.

 



 

Temperatura smaragdnoplave vode je već u junu oko 24 stepena. Plaže su predivne, uglavnom prekrivene peskom. Severno od Limenarije se nalazi plaža Tripiti, prekrivena belim peskom, a glavna atrakcija na njoj je prirodna kada koju sa otvorenim morem povezuje pećinski prolaz. Plaža Makrijamos se nalazi zapadno od Limenarije, važi za jednu od najčistijih plaža i redovno dobija plavu zastavicu. Paradajz Bič je najlepša plaža na Tasosu. Nalazi se između Aikija i Kinire i popularna je i među nudistima, a Golden Bič je najduža plaža na ostrvu.

 



 

 

Tasos nije samo mesto gde se uživa na plaži, već možete da se upoznate i sa njegovom bogatom istorijom. U Potamiji je Folklorni muzej koji sadrži fascinantne predmete vezane za antičku istoriju ostrva. Muzej Theologos se nalazi u nekadašnjoj kući gradonačelnika Hacigeorgioua, a tu možete videti prese za masline, mlinove i druge alatke koje su se koristile u XVIII veku. U glavnom gradu Tasosa Limenasu je arheološko nalazište iz IV veka pre nove ere. Na jugoistoku ostrva je manastir Arhangela Mihaila iz XII veka.

 



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες