Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Обележено 14 година од бомбардовања кинеске амбасаде

БЕОГРАД – Данас се навршава 14. година од када је, током војне интервенције против тадасње СРЈ, у НАТО бомбардовању зграде кинеске амбасаде у Новом Београду погинуло троје кинеских новинара.
Амбасада је погођена са три пројектила, односно јужни део зграде погодиле су две ракете – једна последњи спрат, а друга приземље.
ambasada kine 101110 Обележено 14 година од бомбардовања кинеске амбасадеТрећи пројектил срушио је приземље и подрум западног дела здања у Новом Београду – видно обележеног као објекат од дипломатског значаја. Уништене су и помоћне зграде у дворишту амбасаде, као и паркирани аутомобили, док су значајна оштећења претрпели и објекти у непосредној близини, посебно зграда „Енергопројекта“ и стамбено-пословни центар „YБЦ“ (ЈУ бизнис центар).
Тим поводом, амбасадор Кине Џанг Ван Су, дописници кинеских медија из Београда и представници Удружења новинара Србије (УНС) одали су данас почаст кинеским новинарима страдалим у НАТО бомбардовању, саопштио је УНС.
Председница УНС-а Љиљана Смајловић рекла је да је УНС свестан жртве коју су колеге поднеле, јер су били наши пријатељи и солидарни са нама, наводи се у саопштењу.
У нападу НАТО бомбардера на амбасаду Народне републике Кине 7. маја у 23 сата и 45 минута погинули су Синг Синг и Ђи Ђинг, дописници дневног листа Гуанг Минг Жибао и Шао Јунхуан, дописник кинеске националне новинске агенције Синхуа

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες