Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Више од 4.000 Шиптара у К. Митровици затражило српске пензије

v289151p0 Више од 4.000 Шиптара у К. Митровици затражило српске пензије
Косовска Митровица (Фото: Мондо)
Окупиране територије – Филијали Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Косовској Митровици нешто више од 4.000 косовских Шиптара поднело је захтеве за исплату пензија које им нису исплаћиване од јуна 1999. године и, према очекивањима, прва решења требало би да буду готова половином лета.
Влада Србије усвојила је недавно Акциони план за разрешење проблема у исплати пензија на окупираним територијама, а који је предложила Радна група Министарства рада.
План је прављен после одлуке Европског суда за људска права у Стразбуру и правоснажне пресуде из септембра 2012. године, којом се налаже исплата ових пензија.
Овим документом требало би да се реши питање исплата заосталих и будућих пензија свима онима који су решење о пензији стекли, а којима су принадлежности престале да се исплаћују од 9. јуна 1999. године.
Директор филијале Републичког фонда ПИО у Косовској Митровици Радуле Компировић изјавио је Танјугу да је пријем захтева трајао два месеца, да је завршен 19. априла и да је у том периоду примљено укупно 4.055 захтева који су заведени и прослеђени Служби Дирекције Фонда.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου