Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Путин: Учинићемо све за јачање безбедности на планети

Владимир Путин, Дмитриј Медведев и министар одбране Сергеј Шојгу на паради приређеној поводом Дана победе у II Светском рату. Фото АП



МОСКВА – Честитајући Дан победе руски председник Владимир Путин поручио је са Црвеног трга да ће Русија учинити све да ојача безбедност на планети.
Путин, који је и главнокомандујући војском Руске федерације, рекао је да је руски војник, не жалећи себе, ослободио Европу од фашизма и да ће руски народ увек памтити пожртвовање својих предака.
Црвеним тргом у оквиру војне параде продефиловало је више од 11 хиљада војника свих родова руске војске.
У паради којом је руководио командант руске Копнене војске генерал-пуковник Владимир Ћиркин учествовало је 101 војно возило и 68 авиона бомбардера, ловаца и хеликоптера руске војне авијације.
Параду је музички пратило 800 припадника руских војних оркестара који су свирали 6 почасних маршева.
Паради су на Црвеном тргу присуствовали ветерани Црвене армије, председник Владимир Путин, премијер Дмитриј Медведев и високи званичници.
За ветране је по окончању параде одржан пријем у Кремљу.
Прослављање 68 година од краја Другог светског рата траје целог дана на централним трговима и улицама разним приредбама и концертима.
Преживелим ветеранима грађани честитају и дарују им цвеће.
Славље се завршава вечерас у 22 сата по локалном времену великим ватрометом који ће се испаливати са 14 тачака у Москви.
Јавни ред и мир данас у Москви обезбеђује више од 20 хиљада полицајаца и војника.
----------------------------------------------------
Медведев честитао Дан победе: И мој деда се борио
МОСКВА/БЕОГРАД –Руски премијер Дмитриј Медведев објавио је данас на Твитеру честитку поводом Дана победе, 9. маја, уз наводе да је и његов деда учествовао у Другом светском рату.
„Честитам вам празник Велике победе. Вечна слава онима који су изборили слободу за нашу отаџбину. Мој деда је такође ратовао”, написао је руски премијер на Твитеру.
Медведев је, такође, објавио и слику свог деде Афанасија Медведева у униформи.
У Москви је данас организована велика парада поводом Дана победе над фашизмом.

Танјуг, Бета

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...