Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Νέο πατριωτικό κίνημα στη Σερβία

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
05/19/2013 - 17:07
Στη Σερβία εκδηλώνεται μια ακραία πολιτική έκφραση προς τα δεξιά με το κίνημα «Zavetnici» που αγωνίζεται κατά της ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να διατηρηθεί το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια στο σερβικό κράτος.
Ο υπεύθυνος της κίνησης, Μίλιτσα Τζούρτζεβιτς, φοιτητής πολιτικών επιστημών, δήλωσε ότι η οργάνωση έχει ιδρυθεί το Φεβρουάριο του περασμένου έτους και τώρα έχει χιλιάδες μέλη. Χρησιμοποιεί μια σύγχρονη προσέγγιση  στα κοινωνικά δίκτυα μεταδίδοντας τις απόψεις  του και έχει, από ό, τι φαίνεται, θετικά αποτελέσματα.
«Αγωνιζόμαστε για μια αλλαγή στην πορεία της χώρας. Μία αλλαγή στην κυβέρνηση που να είναι προσανατολισμένη προς τη Ρωσία και κατά της ένταξης στην ΕΕ», εξήγησε ο Τζούρτζεβιτς.
«Παρά το γεγονός ότι το 30 τοις εκατό του σερβικού λαού, υποστηρίζει τα δεδομένα της συμφωνίας, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσει η εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών», είπε.
Το «Zavetnici» ήταν μία από τις διάφορες  εθνικιστικές ομάδες που διαμαρτυρήθηκαν στην πρωτεύουσα κατά της συμφωνίας των Βρυξελλών μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας στις 10 Μαΐου.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν ορισμένα βασικά στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ομάδες της αντιπολίτευσης- Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα, Δημοκρατικό κόμμα της Σερβίας, οι Συντηρητικοί και άλλες υπερεθνικιστικές οργανώσεις.
Το εθνικιστικό κίνημα «Zavetnici» έχει την ισχυρή υποστήριξη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, λόγω του ότι μοιράζονται κοινές ιδέες για τη διατήρηση της παράδοσης,και τις αξίες της οικογένειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου