Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Руси заинтересовани за српско воће, поврће, вино…

fruit and vegetables Руси заинтересовани за српско воће, поврће, вино...
(Фото: blogspot.com)
Москва / Београд – Политичко-привредна делегација Руске Федерације, која се данас састала са министром трговине и телекомуникација Расимом Љајићем, изразила је спремност да у што скоријем периоду склопи пословне аранжмане са произвођачима из Србије, саопштило је ресорно министарство.
Љајић се састао са замеником министра пољопривреде Павелом Семеновим и директором Департмана трговине и услуга града Москве Алексејем Немерјуком, са којима је разговарао о конкретним плановима за повећање пласмана пољопривредних и прехрамбених производа из Србије на руско тржиште.
Чланови руске делегације, представници великих трговинских ланаца и дистрибутивних центара, изразили су током састанка велику заинтересованост за увоз прехрамбених производа из Србије, пре свега воћа, поврћа, вина, месних и млечних прерађевина.
На састанку је договорено да у јуну у Москву отпутује делегација састављена од великих произвођача прехрамбених производа из Србије, која ће с представницима најзначајнијих руских трговинских ланаца договорити конкретне извозне послове.
Руски привредници су показали спремност да помогну српским партнерима и око отварања великог логистичко – дистрибутивног центра у Москви.
То би, уз интензивирање пословних контаката, могло допринети да обим размене пољопривредних и прехрамбених производа Србије и Руске Федерације у што скорије време буде удвостручен и достигне ниво од 500 милиона долара годишње.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....