Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Настављено гашење пожара на Црном врху и у Врању

БЕОГРАД – Припадници ватрогасно-спасилачких јединица наставили су са гашењем пожара који је избио 21. априла у рејону Црног врха, у општина Прибој, као и на територији Врања, сопаштио је данас Сектор за ванредне ситуације МУП-а.
crni vrh1 Настављено гашење пожара на Црном врху и у ВрањуПожар на Црном врху захватио је око 160 хектара ниског растиња и четинарске шуме у тешко приступачном делу кањона реке Увац и претио је да угрози већи комплекс четинара.
Током јучерашњег дана пожар је локализован, али отежавајућу околност и даље представљају неприступачан терен и повремени ветар променљивог правца, па су, како се наводи, организована дежурства и редовни обиласци терена.
На гашењу је ангажовано 45 ватрогасаца-спасилаца из неколико градова, заједно са радницима шумског газдинства Пријепоље ЈП Србијашуме. Припадници оперативног тима Сектора за ванредне ситуације прате развој ситуације на терену.
На територији Врања, у месту Битврђа, општина Сурдулица, ослабио је пожар, који је захватио површину од око 120 хектара ниског растиња и борове шуме. Гашење пожара, поред неприступачности терена, отежава и јак ветар променљивог правца.
Ангажовано је 20 ватрогасаца-спасилаца са 12 ватрогасних и теренских возила из Врања, Сурдулице и Владичиног Хана, као и хеликоптер Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова, који је током јучерашњег дана имао 25 налета. У активностима гашења учествују и четири радника Србијашума’ и четири члана ловачког друштва Сурдулица.
Сектор за ванредне ситуације МУП-а још једном је позвао грађане да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору, како би спречили појаву пожара и изазивања опасности по безбедност људи и имовине

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου